Az egészséges csokoládé

Létezik olyan csokoládé, ami nem vezet súlygyarapodáshoz, sőt kimondottan egészséges a napi fogyasztása. Kutatások, tesztek igazolták, hogy bizonyos csokoládé fajták mértékletes fogyasztása meghosszabbítja életünket.

A csokoládé

A csokoládé mértéktelen fogyasztása, bármilyen fajtát eszünk is, elhízáshoz vezet. Diéta, fogyókúra, méregtelenítés alatt nem hozza meg a kívánt fogyást, ha rendszeresen csokoládét fogyasztunk. A csokoládét ízesítése és kakaótartalma alapján osztályozhatjuk. Minél kevesebb kakaótartalommal rendelkezik egy csokoládé, annál inkább ártalmasabb az egészségre és vezet elhízáshoz, egészségügyi problémákhoz.

10 évig tartó kutatás az egészséges csokoládé bizonyítására

Az elmúlt 10 évben a németországi Potsdam környékén végeztek kutatásokat, annak bizonyítására, hogy a csokoládé bizonyos fajtái jótékony hatással vannak szervezetünkre. 19300 férfi és nő vett részt a kísérletben. Az egészséges csokoládé mindenféleképpen étcsokoládé és minimum 70%-os kakaótartalommal rendelkezik. A tesztben résztvevő önkéntesek naponta 6 gramm egészséges csokoládét fogyasztottak. A kutatás befejezéseképpen a következő eredmények születtek az egészséges csokoládéval kapcsolatban. A minimum 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé napi kismennyiségű fogyasztása csökkenti a vérnyomást, és a szívinfarktus kockázatát. A magas kakaótartalom miatt, a kakaóban található flavonoidok erős antioxidáns hatását hatékonyabban fejti ki az érrendszerre. Megelőzi a magas vérnyomást, ezzel kímélve szívünket, és így hatékonyan csökkenti a szívinfarktust.

Az egészséges csokoládé jótékony hatása

Az étcsokoládé sok antioxidánst tartalmaz, így lassítja az öregedési folyamatokat. Ez mellet a rákos sejtek növekedését is lassítja. A magas kakaótartalomnak köszönhetően szabályozza a koleszterinszintet. Magas magnéziumtartalma miatt csökkenti az agyvérzés kockázatát. Koffein tartalma miatt, segít éberebbnek maradni, csökkenti a fáradtság érzetet is, és fokozza a koncentráció képességet. Végül, de nem utolsó sorban csökkenti a stresszt.

Forrás: http://www.vitalzone.hu/az-egeszseges-csokolade.html

    Szólj hozzá!