Kovaföld-szilícium-dioxid

KOVAFÖLD- SZILÍCIUM-DIOXID

15 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz: magnézium, kalcium, szilícium-dioxid, nátrium, vas és sok nyomelemet is, pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium.
Ezek az ásványok egészségesebbé, fénylőbbé teszik a hajat, a bőrt és a körmöket.
A kovaföld vonzza és elnyeli a baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, nehézfémeket. Mindezek eredménye egy sokkal egészségesebb test, kevesebb betegséggel. A termék felhasználói gyakran jelzik: ”jobban érzem magam”.
A kovaföld keresztül utazván a vékony és vastagbélen, ’ledörzsöli’ a falakat. Csak néhány hónapon át tartó szedést követően a bélfal megtisztul a káros nyáktól. Ennek számos előnye van:1. Rendszeres székletürítés 2. Egészségesebb vastagbél. Ez különösen fontos, ahogy öregszünk. A tiszta egészséges vastagbél távol tartja a polipokat, daganatokat, fekélyeket. Sok felhasználó számol be megnövekedett energiáról és kisebb alvásigényről.
A véráramba kerülve kovasav formájában segít elpusztítani a rossz zsírokat, így nagy mértékben csökkenti a koleszterin-szintet és a magas vérnyomást.

Tehát mire is jó a Kovaföld?

Összefoglalva:

 1. Csonterősítő, pótolja a szervezetből hiányzó ásványokat, ezáltal az ízületek és szalagok fájdalmai enyhülnek, mozgásszervi problémák megoldódnak.
 2. A bőr kitisztul (akne, öregségi foltok, pikkelysömör)
 3. A haj és a körmök erősebbek lesznek és gyorsabban nőnek
 4. Erősebb fogak és íny
 5. Egészségesebb légút, kevesebb köhögés
 6. Menopauza kevesebb tünetekkel
 7. Egészségesebb kiválasztás
 8. Csökkenti a túlzot étvágyat, nassolást
 9. Segít az eredményes fogyásban
 10. Béltisztítás, méregtelenítés, gyulladáscsökkentés
 11. Csökkenti a koleszterin-szintet és a magas vérnyomást
 12. Több energia, kevesebb alvásigény
 13. Jobb közérzet

Tisztító és méregtelenítő hatékonyságával egyedülálló termék a piacon. Nincs az a kórokozó, vagy a szervezetbe oda nem illő anyag, organizmus, amely megmaradna a kovaföld jelenlétében. Megtisztítja a beleket, az ereket, a nyirokkeringést, a bőrt és minden egyes sejtünket. Mindemellett, koncentrált mennyiségben tartalmazza szervezetünk egyik legfontosabb tápanyagát, a szilícium-dioxidot (Sio2).

Mi az a kovaföld? – A legtisztább étkezési minőségű kovaföld. Egy teljes mértékben biztonságos, hozzáadott anyagoktól mentes, természetes szagtalan por. Valójában nem föld, hanem ősi kovamoszatok megkövesedett váza. A kovaföld gazdag és természetes forrása a szervezetünk számára hasznosítható szilícium-dioxidnak (SiO2), mely sejtjeink legfontosabb alkotóeleme. Bár puha pornak tűnik, de amint látható, a kovaföld valójában egy nagyon kemény henger, tele lyukakkal és élekkel. Ez nagyon fontos, mert a milliónyi kovaföld henger keresztülutazván a vékony és vastagbélen, ledörzsöli a bélfalakat. A leghatékonyabb fizikai-mechanikai módon méregteleníti a szervezetet, így nincs semmiféle kémiai toxicitása.

Hatékony méregtelenítés és tisztítás. – Egyetlen gramm kovaföld 300 m2 bélfelületről képes felszívni és kivezetni a gyulladásos folyadékot, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti. Az apró hengerek erős negatív töltésükkel vonzzák és elnyelik a baktériumokat, gombákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket. Csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a szervezetből. A férgek, paraziták megsérülnek az éles élek által és elpusztulnak. A termék fogyasztói gyakran jelzik: ”jobban érzem magam”. Ez a jobb közérzet abból adódik, hogy minden káros lerakódás eltávolításra kerül a bélrendszerből és az immunrendszer hatékonyabbá válik. Az emésztőrendszer teljes mértékben megtisztul a káros nyáktól és így jóval több energiához jutunk.

Az érrendszer tisztítása – A véráramba felszívódott szilicium-dioxid elvégzi az érrendszer tisztítását is. A káros zsírok ellen is hatásos, csökkenti a rossz koleszterin szintjét, letakarítja az ereket. Rendszeres használat során a kovaföld enyhítheti a potenciálisan halálos kockázatokat: a magas koleszterinszintet, a magas vérnyomást. Erősíti az artériák falát, ezáltal erősíti a szívet, továbbá a tüdő létfontosságú szöveteinek tisztulásában is a segítségünkre lehet.

A szilícium-dioxid tartalom folyamatos csökkenésének következménye: az emberi test progresszív egészségügyi leépülése, a növekvő fáradtság és gyorsuló öregedési folyamat. Az általunk forgalmazott kovaföld,91,6%-ban tartalmaz felszívódó szilícium-dioxidot (SiO2), ami képes visszaállítani a szükséges szilícium-dioxid szintet a szervezetben, jelentősen javítva az egészségi állapotot.

A bőr, fogak, körmök és a haj szerkezete jelentős mértékben javul, erősödik, ezáltal gyors és látványos a külső változás. A bőr kitisztul, rugalmas lesz, a haj megerősödik, fényessé csillogóvá válik.

Narancsbőr és fogyás – Mivel gyorsan és kíméletlenül oldja a rossz zsírokat, még a narancsbőr is eltűnik és egy idő után beindul a fogyás. A salakanyagokat a szervezet, az egészség védelme miatt, a zsírszövetekben raktározza el. Becsomósodásuk meglátszódik a bőr felületén is. A salakanyagok kitisztulása kizárólag a nyirokrendszeren keresztül történhet, melyet a kovafölddel és mozgással érhetünk el.

Kinő a haj, lecsökken a koleszterin szint, gyorsabban gyógyulnak a hegek és a törések, elmúlnak a bőrproblémák, normalizálódik az emésztés, megszűnik a hátfájás, javul a fizikai és szellemi teljesítmény, elmúlik a fülzúgás.

Bővebben: Szilícium

A szilícium a nélkülözhetetlen nyomelem, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme. Egy 70 kg-os emberben azonban csak 1,4g szilícium található. A táplálékkal javasolt napi felvétel 20-40mg.

Tudnunk kell azonban, hogy nem könnyű ennyi szilíciumot naponta bevinnünk a szervezetbe.
A hús és sajtfélék 100g-ja 0,2-4 mg szilíciumot tartalmaz, a fekete ribizli 3mg-ot, a sárgarépa 1mg-ot, a zöldbab 10mg-ot, a cékla 25mg-ot, a banán 8mg-ot, a hagyma 6mg-ot, a spenót pedig 27mg-ot tartalmaz.
Igazán sok szilíciumot a zabliszt tartalmaz (1150mg), de a búzakorpában is van 68mg.

A szilícium az emberi kötőszövetekben dúsul fel (porcszövetben, inakban, légcsőben, a szem szaruhártyájában és inhártyájában, a vénák és artériák falában, és a bőrben).

Hiányában a fent említett szervek, szövetek károsodnak, de ezt leggyakrabban akkor vesszük észre, mikor a hajnövekedés, illetve a körömképződés folyamatában mutatkoznak zavarok (repedezett, töredezett körmök, hajhullás, töredező haj). Ezeket a jeleket azonban sokan nem ismerik fel, mindenféle másra gondolnak (gombafertőzés, vitaminhiány, stb.).

A szilícium hatására növekszik a nyiroksejtek száma, és fokozódik a fagocitózis: a nagy falósejtek és fehérvérsejtek a kórokozókat bekebelezik – fagocitálják- és ezzel a kórokozók döntő többségének a pusztulását okozzák.

Erős gyulladás gátló, mivel a szilícium kolloidok hatalmas felületet képeznek – 1gramm kovasav gél felülete 300 négyzetméternek felel meg. Ezáltal képes felszívni a gyulladásos folyadékokat, a különböző gázokat, toxinokat.

Szilícium hiányában felgyorsul az érelmeszesedés folyamata, a bőr hamar ráncosodik, gyakoriak a bőrgyulladások, pattanások, az inszalagok lazák és sérülékenyek, az ízületek fájdalmasak.

Mindezek a tünetek megelőzhetők, ill. hatékonyan kezelhetők megfelelő szilícium kolloidok bevitelével.
Maga a kovaföld egy fehéres színű, laza szerkezetű palás üledék, amely a kovaalgák kovavázainak felhalmozódásával keletkezett hosszú évek során. Több ezer éves kiszáradt rétegből kerül kibányászásra, ennek következtében rendkívül tiszta. Az algák a vázépítéshez szükséges kovasavat a vízből vonják ki és mivel a vulkáni tufából a kovasav viszonylag könnyen kioldódik a kovaalgák léte leginkább a vulkanikus területeken biztosított.

Ennek a teljes mértékben természetes anyagnak a legfőbb építőköve a Szilícium-dioxid (kb. 80%). Ezen kívül számos ásványi anyag és nyomelem is megtalálható benne.

Adolf Butenandt Nobel-díjas biokémikus bebizonyította, hogy a szilícium nélkül nem lenne élet a Földön. Ez az elem az egyik leggyakrabban előforduló, a természetben mindenütt megtalálható nyomelem.

Kapcsolódó források, hivatkozások: http://ezoterika22.hu/?modul=oldal&tartalom=1191899

Szólj hozzá!