Magas vérnyomás? A magnézium segíthet!

A magas vérnyomás a stroke, illetve a szív-és érrendszeri betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője. Egy metaanalízis jelentős összefüggést talált a magnézium bevitel növelése és a magas vérnyomás kockázatának csökkenése között.

Az USA-beli felnőttek 29,6% -a él magas vérnyomással, és ez az arány az elmúlt években riasztóan növekedett. A hipertónia okai közé tartozik a dohányzás, a testmozgás elhanyagolása és az alapvető tápanyagok hiánya, például a magnéziumé. A magnézium bevitel, amely nagy szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, a múlt században a nyugati országok étrendjében a felére csökkent, valószínűleg magnéziumhiányos populációt eredményezve. Néhány tanulmány megvizsgálta a magnéziumbevitel és a magas vérnyomás közötti összefüggést. Hedong Han – Second Military Medical University (Második Katonai Orvosi Egyetem), Sanghaj, Kína – és kollégái több tudományos vizsgálatot elemeztek annak érdekében, hogy megvizsgálják a magnézium bevitel és a magas vérnyomás közötti összefüggést. Eredményeiket a Nutrition Journal-ban tették közzé.

Az elemzés 2016. júniusi időszak előtt publikált tanulmányokat tartalmaz, amelyek megvizsgálták az étkezési magnéziumbevitel és / vagy a vérszérum magnézium koncentráció kapcsolatát a magas vérnyomás kockázatával. Összesen 10 vizsgálatot elemeztek, amely 20 119 magas vérnyomásos esetet tartalmazott. A legtöbb tanulmányt az Egyesült Államokban végezték, egy Mexikóban és egy Hollandiában készült. A legtöbb tanulmányban mind shutterstock_632260118nők, mind férfiak résztvettek.

AMIT HAN ÉS MUNKATÁRSAI TALÁLTAK, AZ EGY SZIGNIFIKÁNS ÖSSZEFÜGGÉS VOLT AZ ÉTKEZÉSI MAGNÉZIUMBEVITEL NÖVELÉSE ÉS A MAGAS VÉRNYOMÁS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENÉSE KÖZÖTT.

Más szavakkal, mivel manapság a magnézium bevitele az étrendben csökken, a magas vérnyomás kockázata növekszik. A magnézium fogyasztása alacsony az egész világon, így ezen anyag bevitelének növelése nagyszerű módja lehet a magas vérnyomás kockázatának csökkentésére.

Erre remek lehetőség az Ősi Magnézium Asztali só, mely magnéziumot és káliumot is tartalmaz.

Az eredeti angol nyelvű cikk itt olvasható.
Forrás: https://osimagnezium.hu/magas-vernyomas-magnezium-segithet/

Ősi magnézium asztali só

Szólj hozzá!