Mikor fogyasztható a mikroalga termékcsalád?

1 éves kortól jánlott mikroalgát fogyasztani, amikor a baba már az anyatejen kívül más táplálékot is fogyaszt. Felső életkori határ nincs. Sőt.

Várandóság: a forgalmazó cég hivatalos álláspontja az, hogy ha még nem fogyasztottál mikroalgát, akkor lehetőleg ne a terhesség alatt kezdd el (csak saját felelősségedre). Természetesen, ha már fogyasztották előtte mikroalgát, az más kérdés. De ha a várandóságod előtt nem fogyasztottál még mikroalgát, akkor ebben az esetben számodra egyéb termékeinket ajánljuk, mert a megfelelő tápanyagok bevitele rendkívül fontos a magzat agy-, ideg-, izomszövetének és más létfontosságú szerveinek egészséges kifejlődéséhez. A felszívódásuk pedig kiemelkedő.

Szoptatás: nincs ellenjavallat.
Meddőség: nagyon érdemes mikroalgát fogyasztanod, mert sokszor az áll a háttérben, hogy az anya (és/vagy az apa) szervezete el van mérgeződve, vagy mikrotápanyag-hiányos – csak éppen nem tud róla. Ha így foganna meg a magzat, a szervezeted valószínűleg nem bírná el a terhelést, vagy a magzatnak lenne egészségi gondja, így az intelligens szervezet úgy védekezik, hogy nem esik teherbe. Ha megszüntetjük ezeket az okokat a mikroalgákkal, sok esetben megtörtént a fogantatás. Van már több “alga-babánk”, ahol az évekig meddő pár végre gyermekáldás elé nézhetett! De természetesen ezt nem lehet garantálni, hiszen a meddőség hátterében egyéb okok is állhatnak. Rendkívül fontos gyermekvállalás előtt jó időben elkezdeni a méregtelenítést és a szervezeted tápanyaggal történő feltöltését, mert amilyen feltételeket biztosítasz a megszületendő gyermekednek, az az egész későbbi életére komoly kihatással lesz. Egy elmérgeződött szervezetű anya (és a mai világban sajnos nem igen van olyan, akinek a szervezete ne lenne valamilyen mértékben elmérgeződve – köszönhetően a mindenre kiterjedő légszennyezésnek, a feldolgozott élelmiszernek, az elektroszmognak stb.) kisebb eséllyel ad életet egészséges gyermeknek. Nehezebben fogan meg a gyerek, és feltételezhetetően egész életében hajlamosabb lesz a betegségekre (születési rendellenességek, korán kialakuló allergia, asztma, autoimmun rendellenesség). A kismama számára emellett fontos a megfelelő tápanyagellátás a későbbi csont-, fog- és egyéb károsodások elkerülése végett, valamint a szülés utáni kimerült, “depressziós” időszak enyhítésére.

Kapcsolódó források, hivatkozások: www.spirulina-chlorella-mikroalga.com www.eletmodkosar.hu

Szólj hozzá!