Minden algafajta jó, vagy pontosan milyen algafajták a legjobbak az emberi szervezet számára?

Földünkön ma 25 ezernél is több algafajta él, ezek közül három központi szereppel bír:

1. A Spirulina alga több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagokat tartalmaz, ma már világszerte fogyasztják. A NASA az űrutazások alkalmával is használja, mivel koncentrált formában sokféle vitamint tartalmaz, valamint rendkívül gazdag fehérjékben. A zöld színű alga erősíti az immunrendszert, vírusellenes hatása van, csökkenti a koleszterinszintet, stabilizálja a vércukorszintet. Segíti a megfelelő emésztést, savtalanít, salaktalanít, véd a csontritkulás ellen, regenerálja szervezetet, javítja a sejtanyagcserét, segít leküzdeni az allergiát. Megköti a szabadgyököket, rákellenes hatással bír, ezért egyre gyakrabban alkalmazzák különféle daganatos betegségek kiegészítő kezelésében is. Rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot. A Spirulina B12-vitamin tartalma háromszor akkora, mint a májnak, ezért a legjobb a vashiányos megbetegedések megelőzésére. Kutatások szerint 1g Spirulina tápérték tekintetében 1kg zöldségnek felel meg. Fogyasztása nem jár mellékhatásokkal, ezért hosszú időn keresztül is veszélytelenül ehető.

2. A Chlorella zöld színű alga az összes alga közül a legmagasabb klorofill tartalommal rendelkezik. Magas antioxidánshatással bír, helyreállítja a szervezet savbázis egyensúlyát, csökkenti a koleszterinszintet, vírusölő. Immunrendszer erősítő, serkenti a fehér- és a vörösvérsejtek termelődését. Rendkívül jó méregtelenítő, legfontosabb tulajdonsága, hogy a szervezetben felhalmozódott nehézfém szennyeződéseket megköti és eltávolítja. Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban: tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot.

3. A Vörös algában (Lithotamnium calcareum) több mint 70 féle elem található, többek között vas, bór, mangán, kobalt, réz, cink, és szelén. A Vörös alga makro-és mikroelemek olyan kombinációját kínálja, amelyek egymás hatását erősítik, és együttesen járulnak hozzá az egész szervezet egészségéhez. 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Felnőtteknek napi 800-1200 mg kalcium fogyasztása ajánlott. A Vörös alga szerepe tehát a csont- és ízületi betegségek kezelésében és megelőzésében, valamint az általános egészségi állapot javításában és fenntartásában egyaránt kiemelkedő.

Miért ajánlatos fogyasztani a mikroalga termékeket?

A mikoralgákat a WHO tökéletes tápláléknak minősítette. Miért? Mert különlegesen magas a hasznos anyag
tartalma. Több, mint 4000 (!) olyan különböző, az ember számára hasznos, beépíthető molekula és vegyület van benne, mely jelenlegi tudásunk szerint egyetlen növényben sem. Tele vannak esszenciális aminosavakkal, zsírsavakkal, vitaminokkal, enzimekkel, mind a 8 esszenciális aminósav megtalálható benne, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van.

A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok
felszívódása 90% feletti, tudni kell azonban, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. A Spirulina alga tartalmazza a legmagasabb fehérjét a természetes élelmiszerek között (100g Spirulina algában 60-70g fehérje van), ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50 %-kal több, mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja lőállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav. A Spirulina alga gazdagon ellát bennünket az emberi szervezet számára szükséges vitaminokkal, 1 gr Spirulina alga a tápértéke megfelel 1 kg jó minőségű bió zöldség tápértékének! Az utóbbi idõkben az összes Spirulina alga tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú idõn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. Amikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó legkülönbözőbb problémákra.
Óriási szükség is van a mikroalgák segítségére, mert táplálékaink, a zöldségek, a gyümölcsök vitamin és nyomelem tartalma a műtrágyázás, a kemikáliák és más környezetszennyező tevékenységek miatt az elmúlt évtizedekben drasztikusan lecsökkent és ezzel együtt az emberek általános egészségi állapota is megromlott.

MA MAGYARORSZÁGON

Minden második ember szív-érrendszeri betegségben hal meg (nézz körül – statisztikailag egy négytagú családból ez két ember!)

  • 2,5 millióan allergiások (és minden második gyerek!)
  • 4 óránként meghal egy nő mellrákban
  • Minden negyedik ember daganatos megbetegedésben hal meg…!
  • A most született gyerekek várható élettartama 52 év – ha nem változtatunk az életmódunkon! Mindezt azért, mert: évente átlagosan 60 kg(!!!) testidegen anyagot eszünk meg “élelmiszer” formájában, amiről nincs tudomásunk, ugyanakkor méreg a szervezetnek.
  • Nem táplálkozunk egészségesen, és ha még igyekszünk is odafigyelni, az elmúlt 40 évben 90%-kal(!!!) csökkent az élelmiszerek tápanyag tartalma!
  • Évről-évre nő a minket érő károsanyag, sugárzás és stressz mértéke, ami alattomos módon tönkreteszi a sejtjeinket, és ha a sejtek betegek, akkor értelemszerűen a szervezet is beteg lesz…

DE ENNEK NEM KELL ÍGY LENNIE!

Az algák rendszeres fogyasztásával hatalmas mértékben segíthetjük meg a szervezetünket, az algák a szervezetünket ellátják a létfontosságú vitaminokkal, méregtelenítenek, lúgosítanak, táplálják és védik is a sejteinket egyszerre. A japánok évente rengeteg algát esznek meg fejenként és közel 30 évvel élnek túl minket. Japánban él a legtöbb idős ember az átlag életkor közel 95 év. Ötvenezernél több százéves ember él japánban! Titkuk a megfelelő táplálkozásban és életmódban rejlik. A táplálkozásukat algákkal javítják fel, fejenként átlagosan 10kg-ot fogyasztva évente. Az algák az egyik legerősebb méregtelenítők, lúgosítók, több mint 4000 értékes vitális anyagot tartalmaznak (vitaminok, zsírsavak, aminosavak, enzimek, mikroelemek stb), illetve tartalmazzák a ma ismert legerősebb antioxidánst is (astaxanthin). A Japánok az algákon kívül rengeteg halat fogyasztanak.

Találós kérdés: vajon a halak mivel táplálkoznak? Kérlek, hogy egyél algát minden nap, mert ez a legerőteljesebb anyag a Földön, ami segít táplálni, méregteleníteni és óvni a sejtjeinket – minket!

Kapcsolódó források, hivatkozások: www.spirulina-chlorella-mikroalga.com www.eletmodkosar.hu

Szólj hozzá!