Tartalmaznak-e a mikroalga termékek mesterséges anyagokat?

Az általunk ismertetett mikroalga por és kapszula természetes alapanyagú termék, amely nem tartalmaz mesterséges összetevőket, illetve egészségre káros anyagokat. A minőségük megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek. Fontos, hogy por, illetve kapszulába zárt por a halmazállapotuk.

A tabletta forma két dolog miatt káros:

  1. Ragasztóanyagot kell alkalmazni, hogy egyben maradjanak az anyagok. Plusz méreg a szervezetnek!
  2. Tabletta formába préseléskor megközelítőleg 60 Celsius fok hő keletkezik. Tudni kell, hogy 40 Celsius fok fölött a vitális anyagok meghalnak! (Ezért nem hasznos a citromot és a mézet 40 Celsius foknál melegebb teába tenni!)Ezért a por illetve a kapszulába tett por halmazállapotú mikroalga a legmegfelelőbb.

Fogyaszthatók-e a mikroalgát a gyógyszerek mellett?

Igen. Bár táplálék kiegészítőként van bejegyezve, ez valójában egy teljes értékű táplálék (a WHO megfogalmazása alapján: “superfood”, azaz szuperélelmiszer), és nincs mellékhatása. Azonban fontos, hogy egészségügyi gond megléte, és/vagy gyógyszer fogyasztás esetén rendszeresen konzultálj a kezelőorvosoddal, valamint figyeld magad és mérd az eredményeket (vérnyomást, vércukor szintet stb). A kezelőorvosoddal történő sose hagyd el a gyógyszereidet. . Több ember személyes véleményként beszámolt róla, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel nekik a kezelőorvosuk, sőt, egyes esetekben bizonyos gyógyszereket már nem is javasolt, de konzultáció nélkül, önállóan kérlek, hogy ne hagyd el a felírt gyógyszereidet. A gyógyszerek többsége erős hatású kémiai anyag, aminek az elhagyása is megterhelheti a szervezetet.

Van-e ellenjavallat a 100%-os mikroalga termékek fogyasztásánál?
Szervátültetésen (szerv transzplantáción) átesettek átmenetileg ne fogyasszák a mikroalga termékeket. Ők az immunrendszer működését csökkentő gyógyszereket kapnak a kilökődés ellen, és a mikroalga természetes módon erősíti az immunrendszert! Amikor már nem fogyasztanak immunszupresszánsokat, beszéljék meg a mikroalga fogyasztását a kezelőorvosukkal. Létező, de nem kezelt pajzsmirigy túlműködés esetén jódtartalma miatt óvatosan fogyaszd a mikroalga terméket, konzultálj rendszeresen kezelőorvosoddal. A fehérjediétán élő vese- vagy májbetegek az alga fehérjetartalmát vegyék figyelembe az étrend kialakítása során. A mikroalga immunerősítő hatása miatt autoimmun-betegek kérjék ki orvosuk tanácsát. Több fogyasztó személyes beszámolójában pozitívváltozásokról számolt be. Ajánlatos a vérhígítót, véralvadásgátló-szereket fogyasztóknak is konzultálni orvosukkal, mivel a mikroalga Omega-3 tartalma által maga is természetes módon hígíthatja a vért. Ez nem
azt jelenti, hogy nem fogyaszthatod a terméket, hanem sokkal inkább arra mutat rá, hogy a mikroalga természetes vérhígító hatása összeadódhat az orvos által felírt gyógyszer hatásával, így ezt feltétlenül figyelembe kell venni. Magadtól sose hagyd abba a gyógyszereid szedését. Konzultálj a kezelőorvosoddal. Több mikroalga fogyasztó személy személyes beszámolójában elmondta, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel neki a kezelőorvosa. Magas vérnyomás és vércukor-szint: a mikroalga (Spirulina) természetes vérnyomáscsökkentő, illetve vércukor-csökkentő hatással rendelkezik, és ez a hatás összeadódhat a kezelőorvos által felírt gyógyszer hatásával. Rendszeresen mérd a vérnyomásod és a vércukor-szintedet, és konzultálj az orvosoddal. Több mikroalga fogyasztó személy személyes beszámolójában elmondta, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel neki a kezelőorvosa,
sőt, sokan teljesen el is hagyták a gyógyszereiket az orvosukkal való konzultáció után.

Kapcsolódó források, hivatkozások: www.spirulina-chlorella-mikroalga.com www.eletmodkosar.hu

Szólj hozzá!